VIP Tours

Call centar:   018 259 063
Tel/fax :   018 257-825
Tel/fax:    011 243-00-63
Tel/fax :   032 311- 301
Pon - Pet: 09:00-20h,  Sub: 10-14:30h

Krf

Read more...


KRF - Dragulj Jonskog arhipelaga sa pravom zaslužuje naziv Smaragdno ostrvo. Zbog svoje bogate istorije Krf obiluje spomenicima, od kojih je jedan od značajnijih spomenik stradanja srpskih vojnika u I svetskom ratu, na ostrvu Vido. Pored svedočanstva istorije ovo ostrvo svojim prelepim pejzažima, peščanim plažama i kristalno čistim morem obećava nezaboravan odmor. Svojim uskim kamenitim ulicama, punim restorana, kafića, taverni i diskoteka pružiće vam i neiscrpne mogućnosti zabave.
 
Krf (Kerkira) je najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposećenijih grčkih ostrva. Poznat je po svojim prelepim peščanim plažama na zapadnoj i šljunkovitim na istočnoj obali. Zahvaljujući dobroj klimi, ostrvo je bogato četinarskim šumama, masilnama, tropskim cvećem, divnim uvalama, tirkiznim morem, ali istorija je ostavila stare tvrđave, palate, crkve i jednu od najvećih obeležja stradanja našeg naroda u Prvom svetskom ratu – Plavu grobnicu. Mediteranska hrana sa obiljem ribe, testa i domaćeg masilnovog ulja, kvalitetna domaća vina, kod nas već poznata grčka muzika, doprineće da uživate u svom odmoru i da uvek poželite da se vratite. Moraitika je veoma dobro snabdevena, na svakom koraku su supermarketi, radnjice sa svim onim što bi Vam moglo zatrebati tokom letovanja, restorani, taverne, barovi… Plaža Moraitike privlači veliki broj turista jer iznad nje nije saobraćajnica već je zaklonjena od saobraćaja, duga je i povremeno široka, peskovita s malo šljunka i s postepenim prelazom ka dubini. Veliki je broj kafića i restorančića u kojima možete potražiti osveženje i uz poručeno piće koristiti ležaljke, ima i delova gde se ležaljke i suncobrani posebno plaćaju ali imate i dovoljno mesta za uživanje na plaži i bez iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.
 
Ipsos je svаkаko jedna od nаjrаzvijenijih oblаsti na Krfu i nalazi se 15 km od glаvnog grаdа Krf. Ipsos, nа ostrvu Krf u Grčkoj, bilo je jedno od prvih selа koje se rаzvilo u odmаrаlište još 1970. godine. Ipsos plaža je smeštena u koloritnom zalivu, a jedna od najpopularnijih plaža je čuvena „ Zlatna milja“, koja se proteže duž celog naselja. Ipsos je posebno popularan kod omladine zbog velikih mogućnosti za dobru letnju zabavu i uzbudljiv noćni provod. Ipsos plaža je delom peščana, a delom šljunkovita. Sportovi na vodi su nešto u čemu svakako možete uživati ovde. Iz Ipsosa se pruža prelep pogled na kontinentalni deo Grčke, kao i na obalu Albanije, takođe i na predivnu prirodu unaokolo – brežuljke i maslinjake, kao i na čuveni Pantokrator – najviši vrh Krfa.
Ipsos je prelepo malo i ušuškano mesto koje poseduje dosta prodavnica, barova, restorana i taverni koji su sa gornje strane puta, odmah do staza za šetanje. U Ipsosu, iako je malo mesto, leti život prosto buja i ima puno turista (čak i u septembru), ali moramo napomenuti da nije baš preterana gužva, ako su gužve nešto što vam baš i ne prija. Kažu da je Italijanima Ipsos omiljena destinacija na Krfu.
 
Kavos je jedno od najatraktivnijih mesta za zabavu i letovanje u Grčkoj, najpoznatija party metropola na obalama Jonskog mora. Sakrivena oaza divlje i lude zabave, na samom jugu ostrva. Diskoteke, klubovi i barovi čine da ovo mesto živi 24 sata. Centralni deo Kavosaa je glavna ulica, koja se pruža paralelno s obalom i nudi: barove, diskoteke, taverne,  restorane, fast food objekate (Mc Donald, Pizza Hut, KFC...). Turisti koji posećuju Kavos u najvećem broju su mladi od 18 do 35 godina. Letovalište se nalazi na krajnjem jugu ostrva Krf, a od grada Krfa udaljeno je 48 km. Pored velikog broja mesta za zabavu Kavos obiluje i supermarketima, prodavnicama, rent-a-car agencijama. Kavos  predstavlja najatraktivnije mesto za zabavu u Grčkoj jer je za razliku od drugih letovališta ovog tipa veoma pristupačno cenom. 

Olimpska regija

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke. Sa zapadne strane je čuvena planina Olimp. Zauzima površinu 1516 km2 i ima preko 134.000 stanovnika. Olimpska regija poseduje peskovitu obalu dužine preko 70 km. Glavni grad je Katerini. Ovaj deo je poznat po spomenicima arheološke i istorijske vrednosti. Ovde ćete doživeti pravi odmor, ali i rekreaciju i avanturu, ukoliko to tražite od svog letovanja. Najpoznatiji deo Pierie su letovališta: Paralia, Olympic Beach,Leptokaria, Platamon i Nei Pori.

Read more...


 

 

 

Subcategories